העוגן
פאב "העוגן" פועל בחיפה מאז 1942, ואף שימש בתקופת השליטה הבריטית בארץ את המלחים והחיילים הבריטיים שהתגעגעו לארצם ומצאו בו (ובאלכוהול שהגישו בו) מעט נחמה. עם השנים הפך המקום לפאב פופולרי, שמוכר בעיקר בזכות האווירה העליזה שלו ומנת הרוסטביף המשגעת שמייצרים בו.
המקום אף החליף בעלות במהלך השנים, ומאז שנות ה-60 הוא שייך ליוסקה פינקוס. כיום מנהל אותו בנו, גילי, שמצליח לשמור על הציביון והמורשת שקיבל באמצעות קירות מלאים בתמונות ומזכרות מהמלחים שפקדו את המקום בשנים עברו.