פאסטל בר-מסעדה ישראלי הממוקם בטבורו של האגף החדש של מוזיאון תל אביב, אל מול גן הפסלים וברצף אורבני טבעי לרחבת האופרה והקאמרי.
המיקום האלגנטי הופך את פאסטל לשחקן החדש במגרש התרבות התל אביבי, אך לא רק.
הבראסרי יהיה נגיש למבקרים – משעות היום על המרפסת הקסומה ועד השעות הקטנות של הלילה כיאה למסורת הבראסרי, ואינו מיועד למבקרי המוזיאון בלבד.
פאסטל מצטרפת לטרנד המסעדות שנפתחו בשנים האחרונות במוזיאונים בערים מובילות בעולם, דוגמת The Modern ב-MOMA בניו יורק, Nerua גוגנהיים שבבילבאו.
כולן מסעדות אלגנטיות ועדכניות בעיצוב יוצא דופן, מתאימות לקהל הרחב והן פתוחות ונגישות גם מחוץ לשעות הפעילות של המוזיאון.
פאסטל נפתח בהובלת מקצוענים בתחום המסעדנות והאירוח: תדי שאולי ואיציק חנגל (דובנוב 8, ג׳קומטי ועוד), טלי אנג'ל ואלון צצ'יק (הפקות אירועים).
מסעדת המוזיאון בהובלתו של שף קובי בכר מגישה תפריט בראסרי ישראלי, מודרני, מסוגנן ומוקפד. המסעדה זכתה ב-2014 בפרס "המסעדה המעוצבת ביותר" בתחרות Space Design Award Idea-Tops.
על עיצוב המסעדה ניצחו האדריכלים אלון ברנוביץ' ואירינה קרוננברג, והיא מעוצבת כחלק אינטגרלי מהאגף החדש של המוזיאון בעיצוב האדריכל האמריקאי פרסטון סקוט כהן.
מעטפת הבניין נשאבת פנימה ומפסלת את חלל הישיבה והבר, בעוד פאסטל כאילו עברה במנהרת זמן והתמקמה במרכז החלל, ספוגת גינוני בראסרי של ישיבה בתאים מרופדים, ריצפת עץ עתיקה ומשטחי בר בגוון יין עמוק, משטחי שיש ססגוניים ומנורות ארט-נובו של יציקות קריסטל ומתכת מוזהבת.
בפאסטל שלושה אזורי אירוח – חלל מרכזי, מרפסת הצופה לגן הפסלים של המוזיאון ובר אינטימי, כמעט חבוי, למעשנים – ה"קוקון". בכל אחד מהחללים מגוון סוגי ישיבה המציע חוויית בילוי משתנה וישיבה לא פורמלית של סעודה ובילוי – לארוחה מלאה או לנשנוש מהיר לפני ואחרי מופע במתחם שוקק התרבות של תל אביב.
על המטבח מנצח השף הלל תווקולי.
התפריט של פאסטל, בראסרי ישראלי, מציע מגוון מנות המשלבות קלאסיקות ידועות מהמטבח ושימוש בחומרי גלם מקומיים.